Onze klachtenregeling

Bij Tandheelkundige Kliniek Schiedam doen we er alles aan om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarbij streven we naar duidelijkheid en transparantie, in alle opzichten.

We overleggen vooraf met je over de behandeling die ons het beste lijkt. Ook geven we je van te voren een zo specifiek mogelijke indicatie van de kosten. Tijdens het behandeltraject is de gezondheid van jouw gebit bovendien onze grootste prioriteit.

Ondanks dit alles kan het natuurlijk een keer gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent over onze werkwijze. Laat ons dat dan zo snel mogelijk weten! Vertel ons wat je dwars zit, waarom je ontevreden, teleurgesteld of boos bent. We gaan graag met je in gesprek en zullen proberen de zaak naar tevredenheid op te lossen. Maak hiervoor gerust een afspraak met de behandelaar over wie je een klacht hebt.

Lost een persoonlijk gesprek met je behandelaar het conflict niet op, dan kun je een officiële klacht indienen bij KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde), de beroepsvereniging waarbij onze praktijk is aangesloten. Op de website van KNMT vind je een klachtenformulier dat je online kunt invullen. Een klachtenfunctionaris neemt de zaak dan in behandeling en zal als bemiddelaar optreden. Biedt dit geen oplossing, dan zal de Geschilleninstantie Mondzorg zich buigen over de kwestie en een uitspraak doen.

Vind je het lastig om je klachten onder woorden te brengen of om je behandelaar aan te spreken? Dan kun je je wenden tot het Tandheelkundig Informatiepunt (TIP). Deze dienst van het KNMT is bereikbaar op het informatienummer 0900 20 25 012, (€ 0,90 per gesprek). De medewerkers van TIP kunnen je helpen bij het formuleren van je klacht en geven je advies over hoe je je tandarts kunt benaderen.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • We nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts