Tandvervanging (kunstwortel)

Als een van je tanden verloren gaat, bijvoorbeeld door een ongeluk of door een ernstige ontsteking in de tandwortel, dan heeft dat natuurlijk een enorme impact.

Je tanden vormen een belangrijk deel van het uiterlijk; je gebit is het is het eerste dat mensen zien als je lacht, praat of eet. Met een implantaat (kunstwortel) en kroon kan je eigen tand gelukkig goed worden vervangen.

Hoe werkt een kunstwortel bij tandvervanging?

Een implantaat is een kleine schroef die door de implantoloog in het kaakbot wordt gezet. De schroef groeit vanzelf vast in de kaak en wordt daardoor net zo stevig als een tandwortel. Daarna wordt er een kunsttand (kroon) op het implantaat gezet. Uiteraard wordt de kroon helemaal voor jou op maat gemaakt: qua kleur en vorm is hij niet te onderscheiden van je eigen tand. Je nieuwe tand voelt ook net als een ‘gewone’ tand. Je kunt er dus alles mee eten en je poetst hem gewoon mee met de rest van je gebit.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom leveren we tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • Wij nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts