Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt aangebracht. Op het implantaat kan vervolgens een kroon, brug of andere prothese worden aangebracht.

Implantaten zijn zeer stevig en geven een heel natuurlijk resultaat. Deze techniek is dan ook een prima tandheelkundige oplossing als de eigen tand of kies verloren gaat.

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Een implantaat wordt geplaatst door een implantoloog. Deze specialist voert de behandeling in twee stappen uit. Eerst wordt er een gat in het kaakbot geboord. Hierin wordt de titanium schroef vastgezet. Na een paar weken is het implantaat helemaal vastgegroeid in het bot. Pas dan kan de gebitsprothese worden aangebracht. Voor het plaatsen van het implantaat word je verdoofd, zodat je tijdens de behandeling geen pijn ervaart. Als de verdoving is uitgewerkt, kun je wel last krijgen van napijn. Hiervoor kun je een pijnstiller innemen. De implantoloog zal je hierover adviseren.

Implantoloog in Schiedam

Voor het plaatsen van een implantaat word je doorverwezen naar een implantoloog. Je hoeft daarvoor niet naar een andere locatie, want bij Tandartsenpraktijk Schiedam hebben we een implantoloog in dienst.

Wat kost een implantaat?

De kosten voor een implantaat kunnen nogal verschillen.

Het totaalbedrag hangt af van meerdere factoren, zoals:
– Het aantal implantaten dat geplaatst moet worden;
– Welke prothese(s) je nodig hebt;
– Eventuele behandelingen die vooraf nodig zijn (zoals het verbeteren van de botkwaliteit in de kaak).

De tarieven voor deze individuele behandelingen zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Voordat het implantaat wordt geplaatst, overleggen we natuurlijk eerst met je wat er precies gaat gebeuren en hoeveel de plaatsing van het implantaat gaat kosten. Zo kom je achteraf nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Wordt een implantaat vergoed?

De kosten voor een implantaat worden slechts in uitzonderlijke gevallen vergoed door de basisverzekeringen. Een aanvullende verzekering kan soms helpen, maar de voorwaarden hiervoor verschillen per verzekeraar.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom leveren we tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • We nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts