Kunstgebitten, klikgebitten en frameprotheses

Mis je meerdere, of zelfs alle tanden en kiezen, dan is een gebitsprothese een goede oplossing.

Er zijn verschillende protheses verkrijgbaar:
Kunstgebit. Deze prothese is bedoeld voor mensen die volledig tandeloos zijn. Het kunstgebit rust op het tandvlees en is uitneembaar.
Klikgebit. Een klikgebit (ook wel overkappingsprothese genoemd) is een kunstgebit dat op meerdere implantaten in de kaak wordt vastgezet. Je kunt het kunstgebit losklikken door op een knopje te drukken. Het voordeel van het klikgebit is dat het veel steviger vastzit dan een regulier kunstgebit.
Plaat- of frameprothese. Een gedeeltelijke prothese is bedoeld voor mensen die enkele tanden en/of kiezen op rij missen. Deze prothese wordt doorgaans bevestigd aan de naastgelegen elementen. Een plaatprothese wordt volledig gemaakt van acryl. Een frameprothese bestaat deels uit metaal (het frame) en deels uit acryl. Een frameprothese kan makkelijker worden afgesteld.

Gebitsprothese in Schiedam

Kies je voor een kunstgebit, klikgebit of een andere prothese, dan kan Tandartsenpraktijk Schiedam je helpen. Onze tandartsen zijn zeer ervaren in het opmeten en plaatsen van een gebitsprothese. Gaat het om een klikgebit, dan zorgt de implantoloog voor het inbrengen van de implantaten. Uiteraard word je goed geadviseerd: we kijken altijd welke prothese het beste past bij jouw situatie. Wat staat het mooiste, en wat voelt het prettigst, waar gaat je voorkeur naar uit? Samen met jou zoeken we de beste oplossing.

Wat kost een klikgebit, kunstgebit of prothese in Schiedam?

De kosten voor een kunstgebit, klikgebit of andere prothese verschillen per situatie: welke prothese kies je, welke behandelingen zijn daarvoor nodig?

De tarieven voor het maken van een gebitsprothese zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Uiteraard krijg je vooraf een uitgebreide begroting. Zo krijg je een goed beeld van wat de gebitsprothese gaat kosten.

Wordt een klikgebit, kunstgebit of prothese vergoed?

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de kosten voor een prothese (houd rekening met je eigen risico!). Je moet vaak wel een eigen bijdrage betalen. Ben je aanvullend verzekerd, dan kun je dit bedrag vaak ook vergoed krijgen. Sommige verzekeraars vergoeden de kosten tot een maximumbedrag. Check je polis voor de meest recente voorwaarden of bel even met je zorgverzekeraar.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom leveren we tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • Wij nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts