Angst

Niets is zo vervelend als tandartsangst. Mocht je hier last van hebben, wees gerust – je bent niet de enige!

Een groot deel van de volwassenen gaat met angst en beven de stoel in. Sommige mensen zijn zelfs zo bang voor de tandarts dat ze gewoon maar helemaal niet meer gaan. Begrijpelijk maar onverstandig: als het gebit niet regelmatig wordt gecontroleerd, is de kans op ernstige aandoeningen veel groter. En om dat te repareren, zijn er juist weer meer intensieve behandelingen nodig. Ga dus vooral wel naar de tandarts als je bang bent, maar kies dan een praktijk waar ze goed omgaan met angstige patiënten.

Angsttandarts Schiedam

Onze tandartsenpraktijk in Schiedam is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met tandartsangst. Zowel volwassenen als kinderen die bang zijn voor de tandarts kunnen bij ons rekenen op veel begrip, geduld en een aangepaste behandeling.

Een paar voorbeelden van onze aanpak:
– We werken met een stappenplan, waarbij we duidelijk uitleggen wat er precies gaat gebeuren;
– We nemen alle tijd voor je. Geen haastwerk dus, maar een ontspannen en gemoedelijke sfeer;
– Je mag altijd alles vragen, ook tijdens de behandeling;
– Angst voor pijn is niet nodig: we beschikken over verschillende manieren om te verdoven. Je hoeft tijdens de controle of een behandeling nooit pijn te lijden;

Onze aangepaste benadering heeft al heel wat patiënten over hun tandartsangst heen geholpen. Als angsttandarts in Schiedam behandelen we patiënten van alle leeftijden. Neem dus gerust je angstige kind mee naar onze praktijk.

Wat kost een angsttandarts in Schiedam?

De tarieven voor een angsttandarts zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Wil je meer weten over de kosten voor de angsttandarts? Vraag het ons gerust. Bij Tandartsenpraktijk Schiedam zijn we heel transparant over de kosten, zodat je altijd weet wat je kunt verwachten.

Wordt de angsttandarts vergoed?

Deze kosten voor een behandeling bij de angsttandarts worden in sommige gevallen vergoed vanuit het basispakket. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om kinderen die door hun tandarts verwezen zijn naar de angsttandarts of volwassenen die aanspraak kunnen maken op de regeling voor ‘bijzondere tandheelkunde’ (bijvoorbeeld bij een handicap). Je moet wel altijd eerst toestemming voor de behandeling vragen aan de verzekering. Val je als volwassenen buiten de regeling bijzondere tandheelkunde, dan kun je een deel van de kosten terugkrijgen als je aanvullend verzekerd bent.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom leveren we tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • We nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts