Naar de tandarts met je kind

Zoek je een tandarts met extra aandacht voor kinderen in Schiedam, dan ben je bij onze tandartsenpraktijk aan het goede adres. Onze tandartsen zijn experts op het gebied van kindertandheelkunde.

Daarnaast weten ze als geen ander hoe ze jonge patiëntjes op hun gemak kunnen stellen. Spelenderwijs en stapje voor stapje went je kind aan de praktijk en aan de tandarts, zodat hij of zij zonder angst op de stoel kruipt.

Wanneer met je kind naar de tandarts in Schiedam?

Neem je zoon of dochter zo jong mogelijk al mee naar de tandarts als je zelf op controle gaat. Zo went je kind aan de praktijk en de tandarts en leert het dat een regelmatig bezoek aan de tandarts er gewoon bij hoort. Heeft je kind eenmaal zijn eerste tandje(s), dan is het verstandig om deze te laten controleren.

Hoe verloopt de periodieke controle bij een kind?

Je vindt een gebitscontrole voor jonge kinderen misschien overbodig omdat het melkgebit toch maar tijdelijk is. Het melkgebit is echter net zo belangrijk als het blijvende gebit. Bovendien kunnen problemen in het melkgebit het definitieve gebit nadelig beïnvloeden. Voorkomen is dus beter dan genezen.

De tandarts controleert het gebit van je kind onder andere op het volgende:
– Zijn alle tanden en kiezen goed aangelegd?
– Komen de tanden en kiezen op tijd door?
– Is er voldoende glazuur aanwezig en zijn er geen gaatjes of andere afwijkingen?

Behandelingen die de tandarts kan uitvoeren bij je kind:
– Vullen van gaatjes;
– Het aanbrengen van een beschermend laagje over nieuwe kiezen;
– Het versterken van het glazuur door middel van een fluoridebehandeling.

Daarnaast kan de tandarts adviseren op het gebied van poetsen en de invloed van voedingsgewoonten en duimzuigen op het gebit.
Is je kind extreem angstig, of is er sprake van een lichamelijke en/of geestelijke beperking, dan kan de tandarts eventueel doorverwijzen naar een gespecialiseerde kindertandarts.

Worden de tandartskosten voor kinderen vergoed?

Een gebitscontrole voor kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Ook de meeste bijkomende kosten worden voor kinderen geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom leveren we tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • Wij nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts