Algemene tandheelkunde

Een gezond en mooi gebit valt of staat bij een regelmatige controle. Twee keer per jaar naar de tandarts gaan, is dan ook de beste manier om je gebit in topconditie te houden.

Op die manier kunnen we eventuele beginnende problemen direct aanpakken en worden vervelende complicaties voorkomen. Onze tandprofessionals zijn altijd op de hoogte van de laatste technieken en opvattingen. Onze tandartsenpraktijk in Schiedam is uitgerust met de modernste apparatuur. Zo ben je verzekerd van de beste tandzorg.

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controles checken we je gebit uitgebreid op cariës, eventuele tandvleesproblemen en tandsteen. Daarnaast maken we regelmatig röntgenfoto’s van het gebit om te kijken of de tandwortels gezond zijn. We geven bovendien altijd poetsadvies op maat, zodat je precies weet hoe je je tanden en kiezen zo goed mogelijk kunt verzorgen.

Wat valt niet onder de controles?

Oppervlakkige aanslag op het gebit wordt tijdens de controle direct verwijderd. Gaat het om uitgebreidere of hardnekkige aanslag, zoals tandsteen, dan verwijzen we je door naar een van onze preventie-assistenten. Als de tandarts cariës ontdekt, dan vragen we je om een nieuwe afspraak te maken om het gaatje te vullen. Heb je last van een tandvleesprobleem of andere gebitsproblemen, dan kan de tandarts je doorverwijzen naar een van onze andere specialisten.

Wat kost een periodieke controle?

De tarieven voor periodieke controles en consult bij eventuele problemen zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Is er aanvullend onderzoek of een extra behandeling nodig, dan ontvang je vooraf een prijsspecificatie op maat. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent!

 

Wordt een periodieke tandartscontrole vergoed?

Voor kinderen tot 18 jaar worden de periodieke controles volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen zit de controle niet in het basispakket. Via een aanvullende zorgverzekering kun je de meeste kosten (deels) wel vergoed krijgen.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom leveren we tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • We nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts