Mondhygiëne

Een schoon gebit is mooi om te zien en blijft langer gezond. Onze mondhygiënisten doen er alles aan om je gebit in topconditie te brengen en te houden.

Ze controleren het tandvlees op ontstekingen en maken alle tanden en kiezen grondig schoon.

Je kunt bij deze professionals terecht voor onder meer de volgende behandelingen:
– Het verwijderen van hardnekkige of uitgebreide aanslag op de tanden (plaque, tandsteen);
– Uitgebreide gebitsreiniging;
– Tandvleesbehandelingen (bij ontstekingen);
– Tanden bleken.

De mondhygiënisten maken deel uit van ons team. Wil je naar de mondhygiënist in Schiedam, dan kun je dus gewoon in onze eigen praktijk terecht.

Plaque en tandsteen, wat is dat ook alweer?

Plaque (ook wel tandplak genoemd) is een kleverige, geelwitte substantie die bestaat uit speekseleiwitten, voedselresten en bacteriën. Plaque vormt een laagje op de tanden, en dan vooral tegen de tandvleesrand aan. Daardoor kunnen de bacteriën gemakkelijk onder het tandvlees komen. Als de plaque niet regelmatig wordt weggepoetst, kan het tandvlees op den duur gaan ontsteken, met als gevolg dat de tanden en kiezen losser kunnen gaan staan.

In extreme gevallen kan dit zelfs leiden tot het verlies van de tanden en kiezen.
Tandsteen is verkalkte plaque. De aanslag heeft zich zodanig op het tandoppervlak vastgezet dat het niet meer weg te poetsen is. Tandsteen kan een gele tot bruine kleur hebben door kleurstoffen uit voeding (koffie, thee, rode wijn) die zich hechten aan de aanslag.

Tandsteen verwijderen, hoe gaat dat?

Het verwijderen van plaque en tandsteen is belangrijk, want deze aanslag kan de gezondheid van het gebit aanzienlijk bedreigen. De mondhygiënist(e) verwijdert plaque en oppervlakkig tandsteen met een haakje. Hardnekkige aanslag wordt aangepakt met behulp van speciale instrumenten. Hiermee wordt het tandsteen losgetrild, waarna het makkelijker verwijderd kan worden. De tanden en kiezen worden vervolgens gepolijst, zodat het oppervlak weer mooi glad en schoon is.

Wanneer naar de mondhygiënist in Schiedam?

Een bezoekje aan onze mondhygiënist(e) is bijvoorbeeld aan te raden als je specifieke klachten hebt, zoals:
– Een aanhoudende vieze adem of vervelende smaak in de mond;
– Tandvlees dat snel bloedt, bijvoorbeeld tijdens het eten van iets hards, of bij het tandenpoetsen;
– Rood, gezwollen tandvlees;
– Losstaande tanden of kiezen.

Dit zijn allemaal klachten die kunnen duiden op een tandvleesontsteking. Het kan ook voorkomen dat je geen klachten ervaart, maar dat je toch veel aanslag en/of (bijna) ontstoken tandvlees hebt. De tandarts kan dit vaststellen tijdens de periodieke controle en je doorverwijzen naar de mondhygiënist.

Wat kost de mondhygiënist in Schiedam?

De tarieven van de mondhygiënisten bij Tandartsenpraktijk Schiedam zijn gebaseerd op de tariefbeschikking die is opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De kosten voor een behandeling door de mondhygiënist(e) hangen af van de soort behandeling die wordt uitgevoerd.

Uiteraard kunnen we je voor de behandeling een inschatting geven van de kosten voor de mondhygiënist. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wordt een behandeling bij de mondhygiënist vergoed?

Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden (deels) de kosten van de behandeling bij de mondhygiënist. Check je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar om te controleren of dit voor jou geldt.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom levert de tandarts in regio Rotterdam tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • Wij nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts