Kronen, bruggen, composiet en facings

Cosmetische tandheelkunde kent veel mogelijkheden. Zo kunnen missende tanden of kiezen vervangen worden door een kroon of brug, en kunnen afgebroken tanden worden opgevuld met composiet of een facing.

Bij Tandartsenpraktijk Schiedam maken we je gebit mooier met behulp van de volgende technieken:
Kronen. Een kroon is een kunsttand of kunstkies. De kroon wordt als een soort kapje over de bestaande (afgeslepen) kies of tand geplaatst en vastgelijmd. Is de eigen tand of kies niet meer aanwezig, dan kan er gekozen worden voor een implantaat. Hierop kan de kroon dan worden vastgezet.
Bruggen. Een brug is een rijtje kronen, waarvan de buitenste twee elementen worden vastgezet op de bestaande tanden of kiezen (de zogenaamde pijlers). Zijn deze pijlers niet meer aanwezig of kunnen ze niet worden gebruikt, dan kunnen ook hier implantaten een uitkomst bieden. De kunsttanden of -kiezen in het tussendeel van de brug worden niet vastgezet aan de kaak, maar rusten op het tandvlees.
Composiet. Composiet is een tandkleurig materiaal waarmee de tandarts de tand of kies kan opvullen of opbouwen, bijvoorbeeld bij afgebroken hoekjes of een tand met een afwijkende vorm. Composiet wordt net zo hard als de tand zelf, en wordt ook gebruikt als vulling.
Facings. Een facing wordt gebruikt om afgebroken tanden, tanden met een afwijkende vorm of kleur, of een spleetje tussen de tanden te maskeren. Een facing kan bestaan uit een porseleinen schildje in de vorm van een tand. Maar de tandarts kan ook een laagje composiet op de tand aanbrengen.

Wat kost een kroon, brug, composiet of facing in Schiedam?

De kosten van een kroon, brug, een behandeling met composiet of het aanbrengen van een facing varieert nogal. Het totaalbedrag hangt samen met een aantal factoren: kan de kroon of brug op een bestaande tand of kies worden gezet of moet er eerst een implantaat worden geplaatst? Hoeveel tanden moeten er verfraaid worden met composiet of een schildje? Uiteraard krijg je bij Tandartsenpraktijk Schiedam vooraf altijd een prijsopgave. Zo weet je wat de behandeling gaat kosten. De tarieven voor het plaatsen van een brug, kroon of facing en voor een composietbehandeling zijn landelijk vastgesteld.

Wordt een kroon, brug, composiet of facing vergoed?

Kronen en bruggen worden niet vergoed door de basisverzekering, ook niet voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar. Een aanvullende verzekering dekt in veel gevallen wel (deels) de kosten.

Facings van composiet worden voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit het basispakket. Een porseleinen schildje alleen in uitzonderlijke gevallen.
Voor volwassenen worden facings niet vergoed vanuit het basispakket. Een aanvullende zorgverzekering kan soms een deel van de kosten vergoeden.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom leveren we tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • We nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts