Verstandskiezen verwijderen

Verstandskiezen zorgen soms voor problemen. Ze kunnen bijvoorbeeld niet goed doorkomen omdat er te weinig ruimte in de kaak is, of ze komen gekanteld door.

Soms nemen ze zoveel ruimte in dat de rest van het gebit in het gedrang komt. De tandarts kan dan besluiten dat het beter is om de verstandskies of -kiezen te trekken.

Verstandskies trekken bij tandarts in Schiedam

In veel gevallen kan de tandarts zelf een verstandskies trekken. Gaat het om een verstandskies die te diep ligt, of dreigt er infectiegevaar, dan kan de tandarts je doorverwijzen naar een specialist. De oraalchirurg van Tandartsenpraktijk Schiedam kan in dat geval de verstandskies verwijderen.

Wat kost het trekken van een verstandskies?

De kosten voor het trekken van een verstandskies hangt onder andere af van wat er precies moet gebeuren: worden er meerdere kiezen getrokken en moet het tandvlees gehecht? Dan ben je meer kwijt dan als er slechts een kies wordt verwijderd.

De tarieven voor het trekken van tanden en kiezen zijn opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Bij Tandartsenpraktijk Schiedam bespreken we natuurlijk altijd eerst het verwachte kostenplaatje met je voordat we de verstandskies trekken.

Wordt het trekken van een verstandskies vergoed?

Als je door de tandarts wordt doorverwezen naar een specialist voor het trekken van de verstandskies, dan worden de kosten vergoed vanuit het basispakket (houd rekening met je eigen risico!). Gaat het om een andere kies of een tand, of voert je tandarts de ingreep zelf uit, dan is dat bij volwassenen niet het geval. Een aanvullende verzekering kan de kosten voor een ‘gewone’ extractie (deels) vergoeden.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom leveren we tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • Wij nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts