Tanden bleken

De kleur van je tanden is genetisch bepaald. Dat houdt in dat de een van nature wat wittere tanden heeft dan de ander.

Daarnaast kunnen de kleurstoffen in bepaalde voedingsmiddelen, zoals rode wijn, thee en koffie, het gebit verkleuren. Ook roken kan zorgen voor een kleurverschil of lelijke vlekken in het gebit. Tandpasta kan verkleurde tanden niet of nauwelijks weer wit maken. Wat wél helpt is tanden bleken bij de tandarts.

Dat kan op twee manieren:
Uitwendig bleken. Bij deze methode wordt een bleekgel aangebracht op de buitenkant van de tanden en kiezen. De gel dringt door in de glazuurlaag en bereikt zo het tandbeen, dat daardoor lichter van kleur wordt. Deze methode wordt toegepast als alle tanden en kiezen gebleekt moeten worden.
Inwendig bleken. Als er maar één tand of kies verkleurd is, bijvoorbeeld doordat de wortel beschadigd is geraakt door een ongeval of wortelkanaalbehandeling, kan deze inwendig worden gebleekt. Er wordt dan een gaatje geboord in de tand of kies, waarna de tandarts een bleekgel in de tand aanbrengt. Hierna wordt het gaatje gevuld. Het bleekmiddel heeft meestal binnen een week effect.

Tanden bleken bij de tandarts

Het is een verstandige keuze om te kiezen om je tanden te bleken onder de begeleiding van een tandarts. Een tandarts staat voor gezondheid, veiligheid en resultaat. Tanden bleken bij de tandarts is geen oppervlakkige cosmetische procedure, maar vereist zorgvuldige aandacht voor de gezondheid van jouw tanden en tandvlees.

Onze tandartsen nemen de tijd om jouw mondgezondheid te beoordelen voordat ze met het bleekproces beginnen. Een goede mondgezondheid en mondhygiëne zorgen namelijk voor het beste resultaat. Dit zorgt ervoor dat eventuele onderliggende tandheelkundige aandoeningen worden geïdentificeerd en behandeld, zodat je een gezonde basis hebt voor het bleken van je tanden.

Waarom tanden bleken bij de Tandarts van Schiedam?

Door te kiezen voor tanden bleken in Schiedam bij onze tandartsen, kies je voor professionaliteit en zekerheid. Onze tandartsen weten waarmee ze rekening moeten houden en kunnen eventuele aandoeningen of gevoeligheden in overweging nemen voordat ze met de behandeling beginnen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het bleekproces volledig is afgestemd op jouw gebit en dat we de beste resultaten behalen met tanden bleken.

Bij Tandarts van Schiedam wordt ons tandenbleekproces uitgevoerd onder toezicht van ervaren tandartsen. Dit betekent dat je kunt rekenen op een veilige en effectieve behandeling. Onze tandartsen hebben de expertise en ervaring om jouw tanden bleken op een verantwoordelijke manier aan te pakken. Bij Tandarts van Schiedam maken we gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën om de beste resultaten te bereiken.

Professionele tandenbleekbehandeling

Onze tandartsen zullen eerst een grondige reiniging van de tanden uitvoeren om eventuele oppervlakte verontreinigingen te verwijderen. Vervolgens wordt er een bleekgel aangebracht die veilig en effectief de verkleuringen op je tanden aanpakt. Afhankelijk van de ernst van de verkleuringen kan gekozen worden voor één of meerdere behandelsessies. Wanneer het gaat om één tand of kies die verkleurd is, zal het nodig zijn om de tand inwendig te bleken.

We begrijpen dat het resultaat van tanden bleken natuurlijk ogend en subtiel moet zijn. Onze tandartsen zullen daarom zorgvuldig de juiste kleur bepalen die past bij jouw wensen en jouw huidige tandkleur. Zo kan jij genieten van een stralende glimlach die er natuurlijk uitziet.

Resultaat van tanden bleken bij de tandarts

Hoe lang het duurt voordat je resultaat ziet, kan variëren en is afhankelijk van je individuele situatie en de methode. Over het algemeen zul je al snel verbleking zien. De duur dat je tanden wit blijven na het bleken is afhankelijk van verschillende factoren. Mondhygiëne en levensstijl hebben hier onder andere invloed op. Naast regelmatig je tanden poetsen en flossen kan het professioneel reinigen bij onze tandartspraktijk zorgen voor een langdurig resultaat.

Heb je vragen of wil je meer weten over het proces? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen bijvoorbeeld speciale maatregelen treffen om het bleekproces comfortabeler te maken en de kans op bijwerkingen te minimaliseren. De praktijk heeft bijvoorbeeld gespecialiseerde tandartsen voor het behandelen van mensen met tandartsangst. Tanden bleken bij de tandarts biedt je de gemoedsrust dat jouw mondgezondheid in goede handen is en dat je kunt genieten van langdurige, veilige resultaten. Tandarts van Schiedam is er om ervoor te zorgen dat jouw tandenbleek ervaring veilig, effectief en op maat is.

Wat kost tanden bleken in Schiedam?

De tarieven voor tanden bleken zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Uiteraard krijg je bij onze tandartsenpraktijk in Schiedam altijd eerst een inschatting van de kosten voor het bleken van je tanden.

Wordt tanden bleken vergoed?

De kosten voor inwendig en uitwendig tanden bleken worden meestal (deels) vergoed door de aanvullende tandartsverzekering. Check je polis voor de voorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom leveren we tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • Wij nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts