Tanden bleken

De kleur van je tanden is genetisch bepaald. Dat houdt in dat de een van nature wat wittere tanden heeft dan de ander.

Daarnaast kunnen de kleurstoffen in bepaalde voedingsmiddelen, zoals rode wijn, thee en koffie, het gebit verkleuren. Ook roken kan zorgen voor een kleurverschil of lelijke vlekken in het gebit. Tandpasta kan verkleurde tanden niet of nauwelijks weer wit maken. Wat wel helpt is tanden bleken.

Dat kan op twee manieren:
Uitwendig bleken. Bij deze methode wordt een bleekgel aangebracht op de buitenkant van de tanden en kiezen. De gel dringt door in de glazuurlaag en bereikt zo het tandbeen, dat daardoor lichter van kleur wordt. Deze methode wordt toegepast als alle tanden en kiezen gebleekt moeten worden.
Inwendig bleken. Als er maar één tand of kies verkleurd is, bijvoorbeeld doordat de wortel beschadigd is geraakt door een ongeval of wortelkanaalbehandeling, kan deze inwendig worden gebleekt. Er wordt dan een gaatje geboord in de tand of kies, waarna de tandarts een bleekgel in de tand aanbrengt. Hierna wordt het gaatje gevuld. Het bleekmiddel heeft meestal binnen een week effect.

Tanden bleken in Schiedam

Tanden bleken is een precies werkje. Bij een verkeerde toepassing kunnen de bijtende stoffen in de bleekgel je glazuur beschadigen en je tandvlees irriteren. De tandartsen en mondhygiënisten in onze praktijk in Schiedam zijn zeer ervaren in deze techniek. Ze gebruiken de beste bleekgels en bleeklepels, en kunnen je tanden veilig bleken. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat.

Wat kost tanden bleken in Schiedam?

De tarieven voor tanden bleken zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Uiteraard krijg je bij onze tandartsenpraktijk in Schiedam altijd eerst een inschatting van de kosten voor het bleken van je tanden.

Wordt tanden bleken vergoed?

De kosten voor inwendig en uitwendig tanden bleken worden meestal (deels) vergoed door de aanvullende tandartsverzekering. Check je polis voor de voorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.

    Tandzorg van topkwaliteit

Alles draait om de gezondheid van jouw gebit. Daarom leveren we tandzorg van de hoogste kwaliteit. De beste artsen, de nieuwste technieken, de modernste apparatuur, gewoon in onze vertrouwde praktijk.

Direct inschrijven

Wij nemen sinds kort weer patiënten aan! Wil je je bij ons inschrijven, vul dan het online inschrijfformulier in. Je inschrijving is in 2 stappen geregeld. Liever telefonisch inschrijven? Bel gerust even met de praktijk!

Waarom Tandheelkundige Kliniek Schiedam?

  • Alle tandheelkundige experts onder één dak
  • Wij nemen de tijd voor je
  • Pijnvrije behandelingen
  • Zonder angst naar de tandarts