Actueel

Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider

Praktijkopleider Gulhan Sahin van Leerbedrijf Tandheelkundige Kliniek Schiedam B.V is genomineerd voor verkiezing beste praktijkopleider 2023 in de sector Zorg Welzijn en Sport ZWS

Gulhan Sahin uit Schiedam is één van de tien genomineerden praktijkopleiders voor mbo-studenten in de sector ZWS. 22 februari 2023 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren praktijkopleiders een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Gulhan Sahin leidt sinds minimaal sinds 2014 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Gulhan is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Zo kunnen deze studenten in de keuken kijken bij een bedrijf dat kwaliteit en professionaliteit tot in de puntjes toe uitgevoerd wil zien.”

Maandag 16 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.