Actueel

Dakloze Mo krijgt nieuwe tanden van Schiedamse weldoener

Gulhan Sahin wist het direct toen ze de inzamelingsactie voor Mo zag. De dakloze man heeft nog maar één tand en het is de bedoeling om hem een gloednieuw gebit te geven. De Schiedamse schoot direct te hulp: “Als ik iemand in nood zie, twijfel ik geen minuut”, zegt ze tegen omroep SCHIE.

Abdel Karim El Hafian begon een aantal weken geleden met de inzamelingsactie voor Mo. De dakloze man komt meerdere keren per dag langs in zijn winkel in Almere en helpt hem dan met allerlei kleine klusjes. “Ik ken hem al langere tijd. Zag hem op straat rondlopen en mensen om geld vragen. Mijn vraag was dan altijd of hij niet iets te eten wilde”, zegt Abdel Karim tegen SCHIE. Maar met slechts één snijtand is dat niet altijd even makkelijk. “Vandaar dat ik met deze actie ben begonnen.”

Sahin pakte meteen de telefoon toen ze de oproep voorbij zag komen. Ze is praktijkmanager van de Tandheelkundige Kliniek in Schiedam. “Ik dacht: dit is iets voor mij om hem te helpen.” Mo krijgt kosteloos een volledig nieuw gebit van de kliniek. “Onze praktijk gaat dat bekostigen”, zegt Sahin daarover. “We leven in Nederland, we hebben hier zoveel mogelijkheden en we kunnen zoveel dingen doen en betekenen voor mensen. Als je in zo’n grote tandartspraktijk werkt en je zou dan geen mogelijkheid hebben om iemand met een gebit te helpen, dan weet ik het ook niet meer.”

Abdel Karim was verrast na het belletje van Sahin. “Ik dacht dat iemand belde om een donatie te doen. Toen ik hoorde dat Mo een heel gebit zou krijgen, was ik wel even in shock.”

Mo heeft deze week zijn eerste afspraak bij de kliniek gehad en zal nog verschillende keren naar Schiedam moeten afreizen voordat zijn gebit volledig klaar is. Abdel Karim blijft Mo ondersteunen en kijkt uit naar het eindresultaat. “Ik kan niet wachten totdat hij straks weer zijn tanden kan laten zien.”